Anonim

Studio Weave firar gamla London-affärer med Clerkenwell Design Week-paviljongen

Clerkenwell Design Week 2014: Londonbaserade Studio Weave hyllar Clerkenwells historiska smeder, lädertillverkare och bokbindare med denna paviljong som kommer att vara värd för hantverksverkstäder under den tre dagar långa festivalen.

En av fokalinstallationerna vid Clerkenwell Design Week, Studio Weaves paviljong har uppförts på St John's Square och heter Smith - ett engelskt ord för en tillverkare eller tillverkare - som en referens till de många hantverksföretag som brukade fungera i centrala London-distriktet.

"Vi ville ge ett nick till smedar som gjorde saker här, " berättade Studio Weave-grundare Je Ahn till Dezeen. "Vi ville fira arvet från Clerkenwell, där folket gjorde saker - hantverkare som skapade läderverk, bokbindning, ramverk, klocktillverkning. Nu är vi i mitten av designvärlden."

Studion använde ribbade fibercementpaneler av den brittiska tillverkaren Equitone för att bilda subtila mönster över ytorna på den fristående strukturen.

Paviljongens sågtandprofil är utformad så att den ser ut som taket i en industribyggnad. "Det är en kariaktur av en fabrik, " sade Ahn. Korrugerade plastpaneler släpper in genom vart och ett av trappstegen i taket.

Inuti är vinklade paneler av Equitone-materialet lagrade i lager för att skapa färgglada bilder som visar de olika branscherna som tidigare rådde i området.

"Vi designade ett inlägg och ville visa hur materialet kunde användas och fungerade, " sade Ahn. "Ett sätt vi ville uttrycka det var som steninlägg som pussel och var och en av panelerna representerar en historisk handel och smeder runt Clerkenwell."

Seminarierna i rummet är olika varje dag. Idag har en tryckpress inrättats för besökare att experimentera med och i morgon kommer juvelerare från Goldsmiths Center att visa upp sina färdigheter i hantverk.