Arkitektur

Hus i Geochang av Studio GAON

Hus i Geochang av Studio GAON
Anonim

Hus i Geochang av Studio GAON

Seoul arkitekter Studio GAON designade detta hus på den koreanska landsbygden för ett par som vill gå i pension och odla valnötter (+ bildspel).

Paret, som var i sextiotalet, krävde ett hus där de kunde bo med sina föräldrar och dotter.

Beläget på en solig sluttning nära provinsen Geochang, har det inramade trähuset traditionella koreanska arkitektoniska funktioner, inklusive ett upphöjd timmer "maru" -däck med utsikt över den omgivande landsbygden.

Dotter och föräldrar rymmer på andra våningen respektive bottenvåningen bilaga, delar vardagsrummet och maru med ägarna.

Huset är utformat för att skapa en känsla av lugn och avskildhet, så att ägarna kan vila efter sina långa karriärer.

"Landskapet är så fridfullt att det känns som att middagslapparna dras in i en kropp som ett mjukt blåser vind, " skriver studio_GAON. "Ingen hindrar eller förbjuder ingång, men huset är så speciellt beläget att ingen utanför kan se insidan."

Här är lite mer information från arkitekterna:

Hus i Geochang

House in Geochang är huset byggt på en solig kulle i Geochang, en koreansk provinsstad. Det finns en hög, borstig dogwood på platsen och en fjäder bredvid trädet som alltid ger färskt vatten. Det finns också en liten pool vid foten av kullen.

Landskapet är så fridfullt att det känns som att middagslapparna dras in i en kropp som en svag vind. Ingen hindrar eller förbjuder ingång, men huset är så speciellt beläget att ingen utanför kan se insidan. Kullens sluttning är måttligt brant och vinden blåser tyst. Detta är ett idealiskt land som har kulle, vatten, vind och träd.

Huset byggdes av ett sexagenärt par som skulle bo hos octogenarianföräldrar. Husägaren, som ägnade hela sitt liv åt sociala rörelser (arbetarrörelser) liknar Prometheus, en titan i grekisk mytologi.

Paret hjälpte andra under hela sitt liv och till och med nu tar de hand om andra vid varje tillfälle. De planerar att odla valnötter efter att ha slutfört huset. Så de ville ha ett land som är lämpligt för jordbruk och ett hus som kan ge verklig avkoppling.

Så vi ville ha ett blygsamt och mysigt hus, som inte kommer att väcka Titan, som tar vila efter lång tid, från sin tupplur. Nap är en tillfällig sömn, en sömn som ger ett klart sinne efter att ha vaknat. Här kommer de att sova och vila väl. Av denna anledning beslutade vi att kalla huset som "Hus, där skuggan vilar".

Nödvändiga utrymmen är rum för paret, föräldrar respektive dotter, vardagsrum som gemensamt utrymme, två toaletter och en vinden. Förhållandena inom familjen är bra, men vi inriktade oss på att hålla diskret avstånd och skydda privatlivet för att förhindra obehag på grund av alltför nära och överdriven övervägande.

På östra hörnet, där korvskogen ses tydligt, satte vi ett kök och matsal, och på motsatt sida, projicerade vardagsrummet till huvudmetoden och lägger till ett brett golv. Av den anledningen, om vi ser huset framifrån, är den vänstra delen av utrymmet ett utrymme för svärdotter, och den högra delen är en plats för svärmor.

Bostadsutrymmet för svärföräldrarna är ett kök och matsal, där lövved och våren ligger mycket nära. Bostadsutrymmet för svärmor är vardagsrum och huvudrum, som har god utsikt över en trädgård och en by. För en dotter, som vill ha ett separat utrymme, tilldelas ett rum med balkong på 2: a våningen, och därifrån kan hon prata med en person på ett däck i anslutning till ett kök, se varandra.

På grund av formen på platsen lutades huset något längs öst-västaxeln och tog långsträckt form. Eftersom landskapet på kullen på nordvästsidan var så vackert, borde de ses från köket och vardagsrummet, och vi gjorde fönster mot söder och norr för att få varmt solljus från söder.

Som husägaren önskade hoppas vi att familjen kommer att komma ihåg detta hus som sitt nya hem, som det mysiga och bekväma huset, som får tröst från naturen. Byggnaden, som en jordbrukare som uthärdade storm och så småningom samlade in skämtsam skörd, kommer att vara en permanent bostad för tre generationens familj.

Arkitekt: Hyoungnam Lim, Eunjoo Roh + studio_GAON

Projektgrupp: Sangwoo Lee, Minjung Choi, Sungpil Lee, Seongwon Son, Hanmoe Lee
Fotografier: Youngchea Park
Plats: Hangi-ri, Ungyang-myeon, Geochang-gun, Gyeongsangnam-do, Sydkorea
Program: House
Webbplats: 596㎡
Byggnadsområde: 128, 47㎡
Brutto golvyta: 163, 78㎡
Byggnadens omfattning: 2F
Byggnad-till-land-förhållande: 21, 56%
Golvytaförhållande: 27, 48%
Struktur: Konstruktion i träljusram
Finish: Stuck, Wood
Handledning: studio_GAON
Konstruktionsperiod: 2012.9.1 - 2012.12.4
Konstruktionsperiod: 2013.1.12 - 2013.5.2

Plats för webbplatsen - klicka för större bild Golvplaner - klicka för större bild Lång sektion - klicka för större bild Tvärsnitt