Anonim

3D-utskrift och digital design leder ICFF 2013-programmet

Nyheter: nästa månads International Contemporary Furniture Fair i New York kommer att vara den första stora designmässan som placerar 3D-tryckning och digital tillverkning i kärnan i sitt program, med en fyra dagars serie verkstäder som introducerar hårdvara och programvara som kan förändra ansiktet av design, tillverkning och distribution (+ intervju).

DesignX, som äger rum 18 till 21 maj tillsammans med ICFF, kommer att omfatta 15 en och två timmars workshops om ämnen inklusive 3D-utskrift, online-produktanpassning, parametrisk design och till och med 4D-tryckning - den framväxande tekniken för programmeringsmaterial som kan självmontera .

"På […] dessa mässor har du vanligtvis en mycket stor publik som deltar under flera dagar", förklarar Ronnie Parsons, en 3D-trycksexpert från New York studio Mode Collective, som kommer att leda evenemangets 3D-tryckningsworkshops med design partner Gil Akos. "Det finns samtal som handlar om design och teknik, men det finns verkligen inget som gör att människor har direkt tillgång till branschledare genom en pedagogisk programmeringsmodell.

"Så vi tänkte, varför har vi inte ett specialbyggt klassrum, ett salong med ett litet galleri och lägger det mitt på showroomgolvet och gör pedagogisk programmering under hela mässan? Så att människor som deltar i ICFF kan ta klasser i själva verktygen och tekniken som används för att göra saker som omger dem vid evenemanget. "

I samarbete med The Architect's Newspaper har Parsons och Akos sammanställt ett program med workshops ledda av experter från hela den digitala design- och tillverkningsindustrin, inklusive MIT-arkitektur och programmeringsföreläsare Skylar Tibbits, Duann Scott från 3D-utskriftsmarknaden Shapeways, programmerare Jessica Rosenkrantz och Jesse Louis-Rosenberg från Massachusetts designstudio Nervous System och Francis Bitonti, vars 3D-tryckta klänning för den burleske dansaren Dita Von Teese vi tidigare presenterade på Dezeen.

Andra DesignX-workshops kommer att inkludera programmeraren Andy Paynes introduktion till att använda Arduino-mikrokontroller för att styra designmiljöer, en titt på datorns stödjande design i nätverk och en session om online-marknadsplatser för distribuerad tillverkning.

Ronnie Parsons från DesignX-arrangörer Mode Collective

"3D-utskrift är det som är mest synligt just nu, det är det som är mest på ytan, " säger Parsons. "Men jag tror att den färdighet som verkligen är viktig för designers i framtiden inte egentligen är 3D-utskrift, utan faktiskt processerna att tänka genom designen till produktionsfasen - att börja tänka på hur saker skapas och hur de nya verktygen och tekniken där ute kommer att förändra hur du tänker på design. "