Anonim

Penleigh och Essendon Grammar School Senior av McBride Charles Ryan

Välvda öppningar tar studenter förbi glittrande kaklade byggnader och in i anlagda gårdar vid denna grammaskola nära Melbourne av de australiensiska arkitekterna McBride Charles Ryan (bildspel).

Fotografi av Peter Bennetts

Avslutad i slutet av 2012 är Penleigh och Essendon Grammar School (PEGS) Senior den andra byggnaden som designades av McBride Charles Ryan för skolan, efter en pojke juniorskola formad som silhuetten av tre överlappande hus.

Fotografi av Peter Bennetts

För PEGS Senior utformade arkitekterna en figur av åtta plan med en serie klassrum runt kanterna, ett bibliotek i mitten och två gårdar inom tomrummen. Denna layout gör att varje rutt leder tillbaka till biblioteket och skapar också utomhusutrymmen som är skyddade från stark vind.

"Projektet är baserat på en oändlighetssymbol, en form som gör att anläggningen kan struktureras runt två skyddade innergårdar, " förklarar arkitekterna. "Byggnaden är en utföringsform av utbildningsresan och övergången mellan discipliner."

Färgstreck sträcker sig över väggar, golv och tak i rum i båda vingarna som en del av en färgstrategi för att hjälpa eleverna att skilja mellan varje avdelning.

Fotografi av Peter Bennetts

Glaserade keramiska plattor i band av grått och svart ger skolan sin skimrande yttre hud, medan samma nyanser upprepas över beklädnadspanelerna på gårdens höjder. Vissa detaljer plockas ut i virke, inklusive bågens undersida och fönsterluckor.

De två separata innergårdar innehåller en blandning av gräsbevuxna bergar, hårt landskapsarkitektur, klippträdgårdar, träd och kurviga bänkar.

Fotografi av Peter Bennetts