Anonim

Blockhouse av AZL Architects

Det verkar som om väggar skalar tillbaka från fasaden på detta hus av det kinesiska kontoret AZL Architects, en av 24 arkitekttekniska byggnader som pågår i en skog nära Nanjing, Kina.

Huset utgör en del av programmet International International Practical Exhibition of Architecture (Chinese International Practical Exhibition of Architecture) (CIPEA), som först tänktes 2003 som en utställning med modern arkitektur med 11 byggnader av kinesiska studior och 13 till av arkitekter från utlandet. Totalt 20 hus planeras för platsen i Laoshan National Forest Park, samt ett konstmuseum av Steven Holl, ett konferenscenter av Arata Isozaki, ett hotell vid Liu Jiakun och ett fritidscenter av den sena Ettore Sottsass.

För sitt bidrag designade Zhang Lei från AZL Architects ett fyra våningar hus med skiktade betongväggar, avsedda att likna de curlingformer som traditionella kinesiska rullar har. Varje öppning ger en bred bländare, inramad utsikt över det omgivande skogsområdet från balkonger som sveper omkretsen.

"Konceptet med Blockhouse är nästan den levande inställningen för många kineser; en minimal öppning för det omgivande landskapet är den enda perforeringen av rikedomen inuti huset, " säger arkitekterna.

Rummen finns i en glasvolym i mitten av strukturen. En vardagsrum och matsal upptar bottenvåningen, medan de fem sovrummen som krävs av uppdraget ligger på övervåningen tillsammans med badrum och en studie.