Anonim

Off Grid Home i Extremadura av Ábaton

Madridstudio Ábaton har återuppbyggt en smulande stall på landsbygden i västra Spanien och omvandlat byggnaden till ett självförsörjande familjhem (+ bildspel).

Den gamla byggnaden, som ligger mil från närmaste stad, var för avlägsen för att anslutas till ett elnät eller vattenförsörjning, så Ábaton var tvungen att använda sig av förnybara energikällor. Byggnadens orientering hjälper till att generera en solvärmevinst, medan två närliggande bäckar tillhandahåller vattenkraft, samt rent vatten för att dricka och bada.

Sten och timmerstrukturen i stallen hade försämrats avsevärt, så arkitekterna var tvungna att ersätta de flesta väggarna. "[Vi] beslutade att bygga från grunden var det bästa alternativet eftersom stallen var i en fruktansvärd form, " förklarar de.

Husets rustika stenytor restaurerades på alla fyra höjder. Windows sitter i djupa urtag och kan skärmas bakom stora träluckor som hänvisar till stilen med stabila dörrar.

Många av väggarna inuti huset togs bort och ersattes med metallpelare, vilket öppnade upp ett stort vardagsrum med två höjder längs byggnadens hela längd.

Två sovrum är placerade på baksidan, plus de gamla hölofterna renoverades för att skapa ytterligare tre på övervåningen.

En simbassäng går längs byggnadens framsida, som fungerar som en bevattningstank, plus en liten uteplats är bortkopplad på baksidan, där det förbises av sovrum och badrum.

Arkitekterna tilllade kalkstengolv i hela huset, plus exponerade betongväggar och trätak. "Kort sagt, en blandning av modern cement och järnbalkar samexisterar med väl sliten sten, väderbitna trä och lokal sten, " lägger arkitekterna till.

Vi har presenterat några konverterade stall på Dezeen nyligen. Andra inkluderar ett familjehus i England och en sommarställe i Portugal.

Se fler spanska hus på Dezeen »

Här är mer information från Ábaton:

Beläget i en privilegierad miljö i provinsen Cáceres var målet att förvandla en övergiven stall till ett familjhem genom att helt renovera det på ett sätt som skulle vara konsekvent och respektfullt med miljön. I slutet beslutade studion att bygga från grunden var det bästa alternativet eftersom stallen var i en fruktansvärd form.

Högt på en kulle och långt från stadsvatten eller ett elektriskt nät, resulterade en grundlig undersökning i tillägg av fotovoltaisk och vattenkraft (viktad mot sol på sommaren och hydro på vintern) och arbetade för att säkerställa att hemmet inte skulle använda mycket energi. Byggnadens ursprungliga orientering hjälpte också eftersom den södra exponeringen gjorde det möjligt för solen att vara den viktigaste värmekällan under vintern.

En generös takfot hindrar mycket sol från att komma in i hemmet under sommaren, och därmed hålla den sval. Stora träluckor som glider som en andra hud, täcker de stora fönstren på natten för att fånga in de flesta av hemets dagliga solvärmevinst.

Eftersom byggnaden ligger långt från stadsvatten men perfekt belägen under två bäckar som rinner året runt är vattnet rent och kan användas för att dricka och bada. Poolen fungerar som en behållare för användning i bevattning.

I det inre har naturen införlivats nästan i alla rum i huset: badrum med utsikt över den inre uteplatsen och dess stenvattenbrunn, sovrum med stora bildfönster med utsikt över landskapet.