Anonim

Broadway Malyan för att planera nytt distrikt för Kuala Lumpur

Nyheter: Arkitekterna Broadway Malyan har valts för att planera ett nytt bostads- och kommersiellt distrikt på 196 hektar söder om Kuala Lumpur.

Bandar Malaysia kommer att byggas på platsen för en tidigare internationell flygplats ungefär fem kilometer söder om Kuala Lumpur centrum.

Broadway Malyan's masterplan, som valdes från en kortlista på sex, kommer att innehålla ett kommersiellt distrikt, kulturbyggnader och bostadsområden, inklusive hållbara och prisvärda bostäder.

Företaget utsågs till projektet av 1Malaysia Development Berhad (1MDB), ett utvecklingsföretag som ägs av den malaysiska regeringen.

1MDB: s verkställande direktör Dato 'Azmar Talib sa att projektet var en del av en nationell vision att göra Kuala Lumpur till en av världens mest bebodda städer.

"Bandar Malaysia kommer att vara en inkluderande, kollektivtrafikinriktad stad som är utformad som ett gångbart samhälle genom en serie säkra, säkra och trevliga fot- och cykelnätverk, mot bakgrund av välartikulerade öppna ytor och grönska, " sade han .

"[Konceptmastersplanen ger en stark grund för nästa steg, som är att vidareutveckla Bandar Malaysia för att bli riktmärket för hållbarhet och livskraft i regionen, i linje med den nationella visionen att göra Kuala Lumpur till en av världens topp 20 mest livliga städer 2020. "

Projektet kommer att stöds av ingenjörer från Arup och Sinclair Knight Merz och lokala planerare Arah Rancang Malaysia.

Förra sommaren avslöjade Broadway Malyan planer om att bygga Convida Suape, en ny stad för 100 000 invånare i nordöstra Brasilien. Vi rapporterade också tidigare om företagets renovering av järnvägsstationen Rossio i Lissabon, Portugal.

Andra masterplaner i sydöstra Asien som vi har rapporterat om nyligen inkluderar ett underbyggande affärsdistrikt i Shanghai designat av MVRDV och SWA Groups fotgängarvänliga vision för ett område större än Manhattan i Shenzhen, Kina - se fler masterplaner.

Bilden är från Broadway Malyan.

Här är mer information från Broadway Malyan:

Broadway Malyans vinnande masterplan skulle förvandla Kuala Lumpur

1MDB (1Malaysia Development Berhad) har utsett ett globalt team som ska samarbeta med lokala planerare för att skapa en speländrande masterplan för Bandar Malaysia, Malaysia.

Teamet leds av global arkitektur, urbanism och designpraxis Broadway Malyan, stödd av design- och ingenjörsteam i världsklass från Arup och Sinclair Knight Merz, i samarbete med den lokala planeraren Arah Rancang Malaysia.

Det vinnande laget valdes ut ur totalt sex finalister baserat på konceptförslag som perfekt fångar essensen i 1MDB: s vision och engagemang för en utveckling med blandad användning som kommer att hjälpa till att förvandla Kuala Lumpur till en av världens bästa globala städer.

Utnämningen är kulminationen på en omfattande internationell masterplan-tävling som arrangeras av det malaysiska institutet för planerare (MIP). Det vinnande teamet valdes av en panel av lokala och internationella experter inom fastighets- och stadsplanering. Idé- och designtävlingen lockade till sig deltagande från kända lokala och internationella planeringsteam som tävlade i tre eliminationsrundor.

1MDB Real Estate Sdn Bhd verkställande direktör Dato 'Azmar Talib sa: "Den vinnande designen representerar bäst 1MDB: s vision och grundläggande för utvecklingen av Bandar Malaysia. Broadway Malyan och Arah Rancang Malayses konceptmasterplan ger en stark grund för nästa etapp, som är att vidareutveckla Bandar Malaysia för att bli riktmärket för hållbarhet och livskraft i regionen, i linje med den nationella visionen att göra Kuala Lumpur till världens 20 mest livliga städer fram till 2020. "

MIP: s tidigare president och Bandar Malaysia International Masterplan Competition Head Khairiah Talha sa: "Inläggen var mestadels av mycket hög kaliber, men Broadway Malyan och Arah Rancang Malias inträde uttalade sig för att den inkluderade en innovativ strategi som är masterplanens" programvara ", där samhällena själva kommer att hjälpa till att forma en sammanhängande och dynamisk miljö i Bandar Malaysia.

"MIP är mycket stolt över att samarbeta med 1MDB om detta projekt för att uppfylla en nationell ambition. Vi är mycket nöjda med panelens val och är övertygade om att Broadway Malyan och Arah Rancang Malaysia kommer att kunna leverera en visionär masterplan som passar en global stad som Bandar Malaysia strävar efter att vara det. "

Bandar Malaysia på 196 hektar förutses vara en av de mest önskvärda miljöerna att leva, lära, arbeta och spela i den asiatiska regionen. Det strategiska fastighetsutvecklingsprojektet syftar till att kombinera ett livfullt samhälle med blandad användning med ett kommersiellt distrikt för att främja kreativitet och innovation. Det kommer att vara en internationell destination för kultur och konst som visar Malasas olika kultur.