Anonim
Napoléon lägenhet av FREAKS freearchitects

Den franska studion FREAKS freearchitects har renoverat en lägenhet i Rue de Rivoli i Paris, en gång adressen till Napoleon I, så arkitekterna beslutade att klä sig ut som den tidigare kejsaren för fotograferingen (+ bildspel).

"Vi blir mer och mer uttråkade av de fina bilderna där allt är så rent, med den perfekta skandinaviska designstolen, den perfekta vita orkidén, den perfekta konstboken på bordet, " berättade FREAKS freearchitects-partner Guillaume Aubry till Dezeen.

Under projektets gång fick arkitekterna veta att Napoleon hade varit ansvarig för byggandet av gatan och att det var möjligt att han bodde i lägenheten de renoverade.

"Napoleon antas ha bott där var ett springande skämt bland byggnadsteamet och oss, " sade Aubry. "Därför beslutade vi, vi tre, att sortera fotograferingen med hattar i Napoleon-stil."

Bilderna visar arkitekterna som utforskar rummen i lägenheten, som inkluderar stora vardagsrum och matsalar med ett nytt kök och badrum tillagd på ena sidan.

Förutom det befintliga sovrummet är två barnrum införda i det tidigare verktygsområdet och var och en har en mezzanin första våningen med en industristege.

Periodlister bevaras i de främre rummen, men arkitekterna har lagt till moderna detaljer som lysrörslampor och fasetterade kökaggregat. "Ett av de viktigaste ingriparna bestod av att öppna det nya köket mot matsalen, samtidigt som han tog ansvaret för att använda ett modernt arkitektoniskt språk, " sade arkitekterna.