Arkitektur

Skolor bör främja hög kvalitet - avvikande arkitektur

Skolor bör främja hög kvalitet - avvikande arkitektur
Anonim

Storbritannien kan "lära sig lärdomar från skolbyggnaden i Brasilien" - Aberrant Architecture

Nyheter: efter veckans nyheter om att den brittiska regeringen begränsar böjda och glasväggar på nya skolbyggnader, uppmanar Aberrant Architecture's Kevin Haley och David Chambers Department of Education att se till de standardiserade skolorna designade av Oscar Niemeyer för Brasilien i 1980-talet, som arkitekterna presenterar i den brittiska paviljongen för Venedigs arkitekturbiennale.

"Att lära sig lektioner från skolbyggnad i Brasilien hjälper oss att utveckla de nya idéerna som behövs hårt för att förbättra designen och produktionen av skolbyggnader i Storbritannien, " sade Chambers, medan Haley förklarade hur paret "använder den forskning vi har samlat in att undersöka designpotentialen för en liknande strategi för Storbritannien. "

De standardiserade "baslinjemallarna" för grundskolor och gymnasieskolor publicerade denna vecka restriktioner för rumsstorlekar, våningshöjder och byggformer för 261 ersättningsskolbyggnader som planeras i Storbritannien, som en del av ett försök att sänka kostnaderna.

Som svar har Haley sagt: "I Brasilien var utformningen av 508 Integrated Centers of Public Education (CIEPs) inte bara standardiserad för att minska kostnaderna. Den mycket ambitiösa designen, delad av varje skola, inducerar en global uppfattning om en standard, en ny standard - en standard av hög kvalitet. "

Ovan: Animating Education at the British Pavilion

Liksom Brasils CIEP: er föreslår Haley att Storbritannien ska "tillåta våra skolor att bli mer öppna för sitt sammanhang" och föreslår att "varje region kan skapa sin egen standardiserade design med lokala kulturella och klimatkrav."

"Idén att varje samhälle, från förort till favela, kan vara stolt över förstklassig arkitektur, vilket ger varje barn samma möjligheter, är säkert ett övertygande ideal, speciellt idag, när det moderna samhället i Brasilien, och allt mer i Storbritannien., är mer och mer uppdelat mellan rika och fattiga, sade Haley.

Ovan: Animating Education at the British Pavilion

Aberrant Architectures ursprungliga forskning dokumenteras i deras utställning "Animating Education" på biennalen, där de visar modeller för att representera var och en av CIEP: s som genomförts i Brasilien.