Anonim

Be Clinique av Openlab Architects

Här är en tandklinik av Openlab Architects i Portugal, där väntrummet och receptionen är åtskilda av en gardin av vridna metallremsor.

Kallas Be Clinique och interiören i Lissabonkliniken har nyanser av grått, svart och silver i linje med varumärkets befintliga identitet.

Fotografier är av João Ferrand & Mariana Ternudo.

Här är några fler detaljer från arkitekterna:

VAR KLINIK - Castilho

"Ett singulärt koncept för ett enkelrum. Ljuset såväl som de neutrala färgerna invaderar rymden, vilket skapar en bekväm ljusstyrka för besökaren."

Företagskonkurrens är intimt kopplat till förbättring och utveckling av tjänster.

En slående bild fungerar som en katalysator och blir ett värdefullt hävstång i avskiljningen av vatten mellan konkurrerande företag.

Baserat på dessa idéer valde Be Clinique OPENLAB-arkitekter för att förvandla ett kontor med 200m2, beläget i en av de mest emblematiska stadsdelarna i Lissabon, Castilho Street, till en tandvårdsklinik med fem konsultrum.

Projektet var avsett som ett sätt att marknadsföra Be Clinique som ett tandvårdskoncept. Projektet tog hand om mottagningsutrymmet och väntrummet, främst på grund av att det här är de första kontaktområdena mellan klienten och kliniken.

Utformningen av ett metallfilter vid ingången tillät inte bara att minska synligheten till väntrummet utan också att hålla kontinuiteten i utrymmet och förhindra att det visuellt bryts.

På detta sätt var det möjligt att skapa två separata miljöer i väntrummet, en mer privat för de som vill koncentrera sig på läsning och den andra, exponerade och bredvid receptionen. Här tillåter ett fönster en utsikt över staden.

Uppfattningen av en ren bild förknippad med den indirekta ljuskompositionen skapade karaktär till rymden och utnyttjade utsikten över Lissabon som alla konsultrum har.

För att gå ännu längre med idén att tilldela detta projekt med flexibilitet och multifunktionell karaktär designades ett helt klart glasrum som utbildnings- och inlärningsrum för kirurgisk teknik. Mellanslagets färgscheman är desamma som Be Clinique-konceptet: svart och silvergrått. Genom färgerna och ljuskompositionen uppnåddes idén om dynamik.

Författare: OPENLAB arkitekter

År: 2010

Plats: Rua Castilho, Lisboa

Yta: 200 kvm

Aktivitet: Dental Clinic

Nuvarande status: klar

Se även:

Tandläkare i Pargue av
A1 Arkitekter
Tandläkare i Wien
av Xarchitecten
Tandläkare i Hamburg
av J Mayer H