Anonim

UdK Bookshop 2010 av Dalia Butvidaite, Leonard Steidle och Johannes Drechsler

Denna trappade kartonginstallation designades och byggdes av Berlin University of Arts-studenter för att visa sitt eget arbete och slingrade sig runt ett galleri på deras sommarutställning.

UdK Bookshop var tillverkad av sex hundra korrugerade kartongpaneler som var klippta, vikta och limmade för att skapa en gitterstruktur som var tillräckligt stark för att sitta på.

Installationen böjdes i svepande kurvor och kunde komprimeras till en tiondel av dess fulla längd.

Studenterna Dalia Butvidaite, Leonard Steidle och Johannes Drechsler vann tävlingen för att designa installationen, som de byggde i samarbete med resten av deltagarna.

I slutet av den fyra dagar långa sommarshowen installerades auktionen.

Alla fotografier är av Reiner Hausleitner.

Klicka ovan för större bild

Här är lite mer från designers:

UdK Berlin, Tyskland / Bokhandel 2010

UdK Bookshop skapades 2009 av en grupp arkitektur-, konst- och grafiska designstudenter som ville ge en tvärvetenskaplig plattform för verk av studenter och professorer, som fram till dess saknades vid det årliga öppna huset. Under det tre dagar långa evenemanget har tusentals besökare möjlighet att utforska studenternas verk från konst och arkitektur till grafisk design och mode och mycket mer.

Bokhandlingen utformades med målet att lyfta fram verk från hela universitetet på ett centralt läge, samtidigt som det erbjöd ett program med evenemang inklusive läsningar och informella diskussioner bland professorer från olika fakulteter. I år såg konstnärer och UdK-professorer Olafur Eliasson och Gregor Schneider samman för att prata om "Installationer och deras utrymmen" och media-teoretiker Siegfried Zielinski med grafisk designer Günter Karl Bose om "The Book of the Book".

Utformningen av årets bokhandel valdes från deltagarna i en studenttävling och byggdes därefter av tävlingsdeltagarna.

I den vinnande designen valdes kartong som huvudmaterial på grund av dess flexibilitet, stabilitet, prisvärdhet, känsla av oförmåga, lätthet och sist men inte minst dess återvinningsbarhet.

Klicka ovan för större bild

Sex hundra 2, 6 med 1, 3 meter korrugerade kartongpaneler klipptes, perforerades, veckades och limmades ihop för att bilda ett massivt block, som i sin tur drogs isär som en jätte-ackord för att uppnå sin slutliga form. Hela hyllaggregatet kan anpassas till vilket utrymme som helst och kan enkelt fällas ner till en tiondel av dess ultimata längd för lagring eller transportändamål.

Kartongen i sig, trots att den är lätt i naturen, ger tillräckligt stelhet inte bara för böckerna, utan också för den lägsta hyllan, som fungerar som en bänk för evenemang, en plats att visa stora föremål, eller helt enkelt att sitta bekvämt medan du bläddrar genom en bok.

Det ursprungliga rektangulära rummet omvandlades till ett unikt utrymme med hyllaggregat som tjänar som bakgrund och rymdbestämande element. Genom att klippa bort hörnen på rummen säkerställdes tillräckligt med lagringsutrymme för inventeringen.

I slutet av de fyra dagarna auktionerades hyllenheten, vilket säkerställde finansiering för fler publikationer samt fortsättningen av bokhandlaren under det kommande året.

Organisation: Florian Hennig, Eric Zapel

Professor: Florian Riegler

Assistenter: Dipl.Ing. Jeanne-Françoise Fischer; AA Dipl. Karoline Markus

Design: Dalia Butvidaite, Leonard Steidle, Johannes Drechsler

Tillverkning: Fabian Wolf, Tobias Benjamin Bosse, Dalia Butvidaite, Eva Susanne Roll, Doerte Boeschemeyer, Johannes Arolt, Marie Poth, Leonard Steidle, Lisa Josephine Goethling, Johannes Drechsler, Karl Naraghi, Anja Schumacher, Paulo Felipe Bellani Mendes, Anne Bruschke, Irina Hoppe, Daniel Ripplinger, Anna Derriks, Georg Hana, Lena Wimmer, Paul Greschik, Johannes van Suntum, Dulcinea Gomes, Eric Goesswald, Anastasia Becker, Edem

Se även:

Kartongmolninstallation
av Fantastic Norway
Flatform 322
av Toby Horrocks
Dezeens tio bästa:
kartongprojekt