Anonim

Brasilien av Daniel Widrig

Londons designer Daniel Widrig har skapat en trästol med tre ben som omvandlas till armstöd och en rygg.

Designen kallas Brasilien och är indelad i komponenter som ska CNC-skäras av laminerat trä.

Här är lite mer information från Widrig:

'Brazil', en fåtölj med begränsad utgåva designad av Daniel Widrig lanserades på Martin-Gropius-Bau i Berlin förra månaden. Stolen har ett strukturellt förgreningssystem och har tre ben som grenar ut från golvet och förvandlas smidigt till armstöd, ett ryggstöd och sittytor i en fluidrörelse.

Form-Finding

Stolen har digitalprototypats, strukturerats och ergonomiskt testats och optimerats genom simulering av digital dynamik som används inom flyg-, bil- och biomekanikindustrin. Denna process möjliggjorde en snabb och flexibel designutveckling och ett rakt framåt realisering av komplexets geometri.

Konstruktion

Stolen är byggd av laminerade träplattor via en 5-axlig CNC-router. För att spara material och produktionstid delas dess geometri upp i flera komponenter som är digitalt kapslade på ark av laminerat trä och CNC-bearbetat. Komponenten monteras sedan, limmas och handbehandlas. Genom CNC-fräsning exponeras den skiktade strukturen i det laminerade träet och understryker topografin på stolens yta.

Ordförandens prototyp- och konstruktionsprocess var ett nära samarbete med Filippo Moroni från det italienska företaget Monolito.

Se även:

Växt av
Bouroullec bröder
Benfåtölj av
Joris Laarman
Mer möbler
berättelser