Anonim

Glasupplevelser av Campana Brothers

De brasilianska formgivarna Humberto och Fernando Campana presenterar bitar som utvecklats med det italienska glasvarumärket Venini i det tidigare busshuset på Waddesdon Manor i Storbritannien.

Överst: Campana Brothers, Broken dreams, 2010, Vägglampor, Glas och stål © Estudio Campana
Ovan: The Campana Brothers, Turmalina , 2010, © Estudio Campana

Showed Called Glass Experiences och innehåller tre nya projekt med Venini: en ljuskrona tillverkad av fragment av färgat glas och små glasdjur, en serie ljuskronor som innehåller figurer baserade på brasilianska dockor och en serie skulpturer som kombinerar glas med rotting.

Ovan: The Campana Brothers, Esperança, 2010 (glaslampa) © Estudio Campana

Utställningen öppnar i morgon och fortsätter till 31 oktober.

Ovan: The Campana Brothers, Broken dreams, 2010, Vägglampor, Glas och stål © Estudio Campana

Informationen nedan är från Waddesdon Manor:

VÄRLDEN RENOWNED DESIGNERS - THE CAMPANA BROTHERS -
UNVEIL UNIK GLASS CHANDELIER COLLECTION I WADDESDON

De världsberömda brasilianska formgivarna, Campana-bröderna (Humberto Campana, f. 1953 och Fernando Campana, f. 1961), kommer att vara de första att visa nya verk i Waddesdons nyligen öppnade samtida konst och designgalleri, The Coach House, från 1 Maj 2010.

Ovan: The Campana Brothers, Broken dreams, 2010, Vägglampor, Glas och stål © Estudio Campana

Campana-bröderna arbetar med den berömda glasateljén Venini, baserad på den venetianska ön Murano, för att skapa en samling glaskronor, belysning och vaser som kommer att vara premiär på Waddesdon. Utställningen sammanfaller med publiceringen av en monografi om Campana-brödernas karriär hittills, publicerad av Albion och Rizzoli med bidrag från ledande författare om design.

Det mest ambitiösa arbetet i kollektionen är en unik ljuskrona gjord av flerfärgat fragmenterat Venini-glas som innehåller små glasdjur av den typ som ofta ses i presentbutiker på Murano. Användningen av funnna material är karakteristisk för brödernas arbete, men utställningen kommer även att innehålla nya glasverk: sju kokongformade ljus, kallad Lirio, tillverkade av Venini rosa, akvarin eller grönt glas och rotting, ett material som länge har fascinerat bröderna; och Esperança, vilket betyder hopp på portugisiska, som beskriver en grupp stora ljuskronor, cirka 55 cm breda, som innehåller glasfigurer baserade på brasilianska tygdukar.

Ovan: The Campana Brothers, Esperança, 2010 (glaslampa) © Estudio Campana

Bröderna var de första brasilianska konstnärerna som visade sitt arbete på Museum of Modern Art i New York, för vilka de arbetade med den tyska belysningsdesignern Ingo Maurer. Det var närvaron av Maurers speciellt uppdragna samtida ljuskronor på Waddesdon i kombination med dess spektakulära samling av ljuskronor från 1700- och 1800-talet, som delvis inspirerade Campanas samarbete med Waddesdon. Deras egna tidigare belysningsstycken inkluderar den Prived Oca-ljuskronan för Swarovski (2003) och verk för sin utställning TransPlastic på Albion Gallery, London (2007).

Ovan: The Campana Brothers, Esperança, 2010 (glaslampa) © Estudio Campana

Campanas familj emigrerade från ett område i närheten av Venedig till Brasilien för flera generationer sedan, så det är lämpligt att de har utvecklat ett nära samarbete med Venini-studion, som de har arbetat med tidigare, och som själv har en historia av att arbeta med några 1900-talets viktigaste konstnärer och designers inklusive Carlo Scarpa och Ettore Sottsass.

Ovan: The Campana Brothers, Esmeralda , 2010, © Estudio Campana

Campana-bröderna har arbetat tillsammans sedan 1983 och har fått internationell uppskattning för sina möbler gjorda av smide hittade material med en kombination av traditionellt hantverk och avancerad teknik. Deras arbete hämtar inspiration både från glädjen i det brasilianska karnevalet och från den livskraftiga vardagslivet i Brasilien; Fernando Campana säger: "Sao Paolo är världens största informella återvinningscenter. Vi ser kartong, rep, tyg, trä, plaströr, fyllda djur och aluminiumtråd som alla används till nytta i sina fantastiska skapelser. Deras berömda Vermelha 1989 stol, som först visades på möbelmässan i Milano, är fortfarande en bästsäljare.Andra välkända bitar inkluderar Banquete-stolen, tillverkad av fyllda leksaker, Sushi-serien tillverkad av mattstycken och Favela-stolen tillverkad av hittat trä.

Ovan: The Campana Brothers, Broken dreams, 2010, Vägglampor, Glas och stål © Estudio Campana

Campanas utställning, tillsammans med Jeff Koons 'Cracked Egg (Blue) (2006) i Aviary, markerar lanseringen av ett nytt modernt program för konst och design på Waddesdon. Besökare kan för närvarande se skulptur på grunden av huset av Sarah Lucas, Angus Fairhurst och Stephen Cox och i huset är målningar av Lucian Freud och David Hockney och Ingo Maurers ljuskrona.

Se även:

TransPlastic by
Campana Brothers
BarberOsgerby
för Venini
Alla våra berättelser om Campana Brothers