Anonim

Framgångsrikt levande av Diesel Creative Team och Foscarini

Milan 2010: designmärket Diesel har skapat en rad belysning i samarbete med Foscarini som en del av deras Diesel Home Collection, presenterad på Superstudio Più i Zona Tortona tidigare denna månad.

Överst: Pet
Ovan: Perf

Samlingen kallades framgångsrik levande och lanserades först i Milano förra året. De nya tilläggena inkluderar vägg-, golv- och pendelljus i tre utföranden.

Ovan: verktyg

Perf är en lampskärm med massor av små hål som punkterar ytan, Pet har en bas som sträcker sig till fyra fot och Tool har en gummiskärm utformad för att se ut som en gjutform eller en del av en svarv.

Ovan: Perf

Se mer av Diesel Home-samlingen i våra tidigare berättelser:

Framgångsrikt boende
Diesel Home Collection

Ovan: Perf

Se alla våra berättelser om Milan 2010 i vår specialkategori.

Här är mer information om samlingen:

DIESEL HEMSAMLING MÖBLER SUPERSTUDIO PIU '

Har du någonsin tänkt på att spela en ledande roll i en fantastisk historia vid verklighetens gränser? Den nya Diesel Home Collection tar dig med på en fantasiresa genom rum och tid; på en surrealistisk resa där dagen snabbt gör plats för nattens mörker.

Ovan: Perf

Hemkollektionen "Framgångsrikt levande från diesel", som förhandsvisades i april förra året och skapades i samarbete med Foscarini för belysning, Moroso för möbler och Zucchi för hemtextilier kommer att utökas med nya sortiment för 2010.

Ovan: Perf

En värld i ständig omvandling väntar på dig i Superstudio Più i Milano den 14 - 19 april 2010. Gå in och leds på en extraordinär och överraskande resa där stämningsfulla bilder ger liv till unika objekt skapade med ett språk av ironi och irreverens för att uttrycka Diesel spirit. Hemkollektionen erbjuder Diesel-fans chansen att uttrycka sig och anpassa sin miljö i en stil som verkligen är deras egen.

Ovan: Pet

PERFEKT

Inspirationen för Perf kommer långt ifrån både vad gäller distans och tid. Med en enkel och vänlig disposition som fungerar bra i alla rum i huset, kännetecknas denna design av dess luftiga natur och fascinerande upplysta hål, som verkar vara en kod som ska dechiffreras. Den ursprungliga idén hämtades från traditionella nordafrikanska perforerade lampor, men ändå är Perf en modern och tekniskt avancerad produkt.

Ovan: Pet

Perf är helt tillverkad av metall och är ändå lätt och lätt att flytta runt. Vid första anblicken överraskar Perf åskådaren med sin perforerade diffusor, vars framträdande form får tankarna till ett vapensköld eller näckdjuret.

Ovan: Pet

Små hål bildar ett oregelbundet pixelat mönster, vilket gör att ljuset kan filtreras mjukt för en magisk, nästan hypnotisk effekt. Gångjärnens led på diffusorns huvudkropp justerar den direkta ljusstrålen och reflekterar vävningsmönster av ljus på ytor och väggar. En helt original ljusarmatur för många olika användningsområden, avsedd att följa även de mest olika stunderna i ens liv: i sovrummet, eller i vardagsrummet, att läsa av eller studera av. Med aluminiumkrom, svart, grön och iögonfallande rostbruna ytor att välja mellan, finns Perf som vägg-, golv- eller bordslampa, alla med en justerbar diffusor, för en mjuk och direkt ljuseffekt.

Ovan: verktyg

SÄLLSKAPSDJUR

Pet är en bordslampa med en stark, mörk personlighet som tänker på atmosfären i en gotisk tecknad film. Konstruktionen är både varm och på samma gång, insisterande i sina vassa och vinklade linjer, som definierar lampans framåtriktade metallstam och i de fyra "tassarna", liknande klorna på en rovfågel. Dessa tassar fäster vid enskilda fotformade baser, gjorda av randigt gummi.

Ovan: verktyg

Det finns en stark hänvisning till gotisk stil och till en värld befolkad av nattliga djur, vilket är uppenbart i diffusorns venliknande grenar som sprids ut från huvudleden som vingarna på en fladdermus eller trådarna på en spindelväv. Strukturen på den justerbara diffusorn spelar med matta och polerade ytor och finns i de kontrasterande tonerna i svartvitt eller i neonfärgerna blå och fuchsia.

Ovan: verktyg

Pet är ett oemotståndligt och roligt kultobjekt för nya generationer. Det är ett originellt uttryck för modern popkultur, öppen för alla och kan användas hur man än önskar: som en lojal rumskamrat eller en ovanlig presentidé.

Ovan: verktyg

VERKTYG

Verktyget firar arbetskläder, ett av Diesels återkommande teman, och återuppvinner den vintage atmosfären i mekanikernas garage och verkstäder. Verktygets form och material är också inspirerade av den industriella arkeologiens charm. Genom att se över den robusta geometri för industriell utrustning förvandlar Tool-sortimentet fasta former till ihåliga former som kan användas för belysning.

Ovan: verktyg

Denna serie lampor har faktiskt skapats med en enda gummikropp, som tänker på formen av en gjutform eller en mekanisk del av en svarv. Intrycket som skapas är att ett objekt rakt utanför produktionslinjen är redo att införas i den inhemska miljön - vilket bryter mot alla vanliga designregler och konventionella estetiska riktlinjer.

Ovan: verktyg

Lampans finish är avsiktligt oregelbunden, som en halvfinish bit som just togs ur formen. Verktygssortimentet innehåller hängande, golv- och bordslampor, i svart. Hängande lampor finns i små och stora storlekar. Den mindre versionen utgör också grunden för avläsning och bordsljus, formad av en svart metallstam och grov cementbas.

Ovan: verktyg

De valda materialen - gummi, metall och cement - berättar alla: de är starka material, som tänker på byggplatsen, mekanikerens garage, arbetsvärlden. Alla modeller inom Tool-serien ger exakt och direkt belysning, precis som autentiska belysningsverktyg.

Ovan: verktyg

Se även:

Framgångsrikt boende av Diesel
Kreativt team
Diesel Home Collection av
Diesel Creative Team
Mer
belysning