Anonim

Publik av rAndom International

Londonbaserade kollektiva rAndom International skapade i samarbete med Chris O'Shea en installation av motoriserade speglar som heter Audience på Royal Opera House i London förra månaden.

Var och en av speglarna programmerades för att röra sig annorlunda. "Vissa pratar med varandra, andra är borta och andra flyttar med säkerhet för att få din uppmärksamhet, " säger designarna.

Speglarna synkroniserades sedan för att peka mot en av besökarna i rummet och följde dem, så att en person i några ögonblick kunde se sin reflektion i alla speglarna innan sekvensen startade igen.

rAndom International kommer att presentera installationen på This Happened, ett evenemang kuraterat av Chris O'Shea, Joel Gethin Lewis och Andreas Muller på BFI Southbank under onedotzero-festivalen i London 14-16 november.

Se filmer av installationen här, här och här.

Följande är från rAndom International:

-

Om "Publik"

Audience är en installation utformad av rAndom International och utförd i samarbete med Chris O'Shea och beställdes av koreograf Wayne McGregor för Deloitte Ignite Festival vid Royal Opera House London i september 2008.

'Publik' består av en stor mängd spegelobjekt i huvudstorlek. Varje objekt flyttar sitt huvud på ett visst sätt för att ge det olika egenskaper hos mänskligt beteende. Vissa pratar med varandra, andra är borta och andra flyttar med säkerhet för att få din uppmärksamhet.

När publikens medlemmar kommer in i installationens omkrets, följer speglarna nyfikna efter någon som de tycker är intressanta. Efter att ha valt sitt ämne synkroniserar de alla och vänder huvudet mot dem. Plötsligt kan den personen se sin reflektion i alla speglarna.

De kommer att titta på denna person tills de blir ointresserade, sedan antingen söker ett annat ämne eller återgår till sitt privata skrav. Det plötsligt synkroniserade kollektiva beteendet hos föremålen ligger utanför betraktarens kontroll, eftersom det helt överlåts till deras diskretion att släppa sitt subjekt.

I allmänhet syftade installationen till att vända tittarnas och de betraktade rollerna under denna frivilliga interaktion. Kommer andra medlemmar av publiken att uppleva känslan av att ignoreras eller uteslutas när de inte är centrum för uppmärksamheten? Skulle installationen skapa en känsla av enkelhet och oro?

Avsikten var att börja ta interaktion med en installation längre bort från skärmen eller mediaväggen och introducera den i ett mer fysiskt, tredimensionellt utrymme, och att börja undersöka om maskiner kan framkalla olika känslomässiga reaktioner med de enklaste sätten.

Publiken visades 12-14 september i Royal Opera House i London.

Projektet kommer att presenteras i detalj i London den 15 november 2008 på BFI Southbank under onedotzero-festivalen och del av en utgåva av This Happened.

Framtida versioner av "Publik" är för närvarande under utveckling och kommer att visas 2009.

Om rAndom International
Det Londond-baserade experimentella designkollektivet rAndom International grundades 2002 av Stuart Wood, Flo Ortkrass och Hannes Koch för att skapa unika och upplevelseprojekt. Ett av rAndoms kärnämnen tidigare har varit friktionen mellan de digitala och analoga domänerna. Genom att söka efter och arbeta utifrån innovationer inom vetenskap, konst och design har de utvecklat en serie installationer, produkter och tekniker som återinterpreterar den "kalla" naturen hos digital och betonar den analoga, ofta praktiska upplevelsen av tittaren . I de flesta av deras arbete är ett interaktivt, erfarenhetsmässigt element nyckeln till de enskilda projekten.