Anonim

Robert Stadler på Galerie Emmanuel Perrotin

Dissipations, en utställning av verk av designern Robert Stadler, öppnar på Galerie Emmanuel Perrotin i Paris i helgen.

Verket som visas inkluderar denna serie möbler som är gjorda av staplade brädor som är lackerade eller klädda. Ovan: "Möjlig plattform" 2008

Ovan: "Möjligt lågbord" 2008.

Ovan: "Möjlig Meridienne" 2008.

Fler Robert Stadler-berättelser om Dezeen:

Birfucations på Carpenters Workshop Gallery

Corso Restaurant

Pentaphone

Nuit Blanche-installation i en Paris-kyrka

Här är lite info om utställningen från Galerie Emmanuel Perrotin:

-

Robert STADLER "Dissipations"

76 rue de Turenne: 6 september - 14 oktober 2008

Robert Stadler arbetar inom alla olika designfält och raderar hierarkin mellan frilansförslaget och industrikommissionen. Han blandar sig med företag avsedda för större användning såväl som för experimentella projekt. Hans insikter antar ständigt olika former.

Ett av hans tidigare projekt, med titeln "Do Cut" (2000), är ett abstrakt objekt utan typologi. Det säljs med en såg; på detta sätt kan ägaren sedan ändra formen på stycket och besluta om dess funktion under de kommande åren. Det konstnärliga arbetet av Robert Stadler hittar ett verkligt eko och lånar lika mycket som från design som från samtida konst. Ett exempel är suspensionen med titeln "Alquimista" (2003), insåg i favela Rocinha i Rio, den är gjord av material som används för dekoration av karnevalet, eller "Pools & Pouf!" (2004) en serie element täckt med läder klädd i Chesterfield-stil.

För "Dissipations", hans första soloshow på Galerie Emmanuel Perrotin, presenterar Robert Stadler en mängd nya projekt: bland dem en plattform gjord av flera överlagrade moduler, på ett sådant sätt på lager. Den omfattar en mystisk kraft som tycks ha stört den statiska ordningen för elementen, omorganiserade enligt en fluktuerande logik. De olika materialen motsvarar de olika funktionerna i stycket: lackat trä för hyllorna och tyg för de andra delarna.