Anonim

iPod kyl-frys av Gorenje

Det slovenska husvarumärket Gorenje har utvecklat en kyl-frys med inbyggd iPod-dockningsstation och högtalare.

Produkten, som lanserades vid IFA 2008-konsumentelektronikmässan i Berlin i helgen, gör att användare kan lyssna på musik medan de lagar mat, bläddra på recept online eller titta på matlagningsvideor.

Se köket designat av den franska designern Ora-Ito för Gorenje i vår tidigare historia.

Här är mer info från Gorenje:

-

Berlin, 31 augusti 2008 - IFA 2008 internationella mässa, en av världens största konsumentelektronikmässor, öppnade idag. För första gången i år inkluderar den också HOME APPLIANCES @ IFA-utställningen som kommer att innehålla alla större hushållsapparater, inklusive Gorenje. Gorenjes flaggskeppsinnovation är utan tvekan "Made for iPod" kylskåpet vars utveckling är baserad på ett licensavtal tecknat med Apple för att förvärva rätten att använda sin teknik i Gorenje apparater.

Kyl-frysen med inbyggda högtalare och en dockningsstation för laddning av en iPod touch gör det möjligt att lyssna på musik eller spela upp videoinnehåll, allt från musikvideor till videouppskrifter. Denna kombination banar väg för nya dimensioner av matlagning, vilket alltså blir en underhållande aktivitet skräddarsydd efter dagens användares preferenser.

Gorenje tecknar ett kontrakt med Apple
Kylfrys "Made for iPod"

Gorenje tecknade ett licensavtal med Apple för användning av deras teknik i Gorenje kylskåp. Resultatet av detta samarbete utvecklades en unik kombination av iPod-enheten och Gorenje kylfrys med fryser som erbjuder det bästa av båda. Licensen inkluderar också användningen av Apple-logotypen "Made for iPod". Denna innovativa - tidigare osynliga - kombination som gjorde sin debut på världens största konsumentelektronikmässa IFA 2008 i Berlin är ännu ett resultat av Gorenjes fruktbara innovation. Det nya projektet är avsett att föra användningen av hushållsapparater närmare den samtida konsumenten och visa hur modern informationsteknologi kan göra deras användning både enkel och rolig - precis som morgondagens användare vill ha dem.

Den unika kombinationen av elektronisk underhållningsenhet - kult-iPod touch - och en modern kyl-frys från Gorenje öppnar upp nya dimensioner av bo-, kul-, mat- och hushållsuppgifter. Det speciellt utvecklade och utvecklade Gorenje-kylskåpet har en dockningsstation som gör det möjligt att ladda iPod, spela upp musik och video via inbyggda högtalare och ansluta till webben om det finns trådlös anslutning i köket. iPod har erövrat världen och nya Gorenje-apparater med interaktiva funktioner erövrar moderna kök när de förutser och sätter nya trender.