Anonim

Naturhistoria på Selfridges

Wonder Room i Selfridges varuhus i London är värd för en utställning av smycken påverkade av den naturliga världen, beskrivs som "en hård blandning av taxidermi, genetiskt konstruerade smycken och naturliga pärlor".

Kuraterad av Jane Withers och med verk från unga designers Melanie Georgacopoulos, Tobie Kerridge, Kelly McCallum (ovan) och Eric Klarenbeek (toppbild), inkluderar utställningar en ring odlad från mänskliga celler och en kontaktlinshänge.

Utställningen är öppen under butikstiden och kommer att pågå till 7 september. Ovan: pärlhalsband av Melanie Georgacopolous.

Ovan: Kelly McCallum. Se vår tidigare historia för mer arbete av Kelly McCallum.

Ovan: Biojewellery av Tobie Kerridge

Följande kommer från Selfridges:

-

Selfridges visar ett unikt tag på "Natural History"
En hård blandning av taxidermi, genetiskt konstruerade smycken och naturliga pärlor genererar en mycket ovanlig utställning.

Ovan: The Lucid Dream av Eric Klarenbeek

Selfridges öppnar en ny bijou-utställning som heter Natural History in The Wonder Wall, platsen i butiken som ägnas åt presentation av privata samlingar av kändisar och extremt ovanliga produkter.

I början av 2000-talet utmanas vår relation till den naturliga världen på alla nivåer från genteknik till plastikkirurgi.

Natural History förenar engångsverk av fyra unga designers som kopplas samman genom deras strävan att utforska underbar natur, men med mycket olika tar på naturen och gränserna mellan natur och konst: från biosmycken som odlas från donerade benvävnadsceller till smycken som efterliknar kroppsdelar; från en fascination av viktoriansk taxidermi till en ny titt på det mest traditionella naturliga underet, pärlan.

Konstnärer och verket som visas

Melanie Georgacopolous
I samband med historisk storhet och glamour såväl som tvilling- och pärlkonventionalitet är pärlhalsbandet mogen för återuppfinning. Utforska bortom ytre skönhet, avslöjar Melanie Georgacopoulos formen, materiella och magiska egenskaperna för själva pärlorna.

Hennes stycken för Natural History-utställningen är både enkla och överraskande - till exempel som visar hur pärlor kan återskapas och gifter sig med vita och svarta halvor till slående kombinationer som aldrig känner sig av människan. Arbetet är tillgängligt för försäljning med priser från 1 300 £ till 5 000 £.

Melanie studerade skulptur vid Edinburgh College of Art innan hon bedrev en karriär inom smycken. Hon tog nyligen examen med en MA i smycken och metallverk från Royal College of Art. Hennes konstbakgrund och olika intressen har gjort det möjligt för henne att genomföra olika smyckeprojekt, från att skapa skulpturella verk för catwalken till att utforma kommersiella linjer.

Tobie Kerridge
När medicinens skiftande gränser väcker etiska frågor undersöker biosmycken potentialen för att växa smycken från mänskliga celler. Det visade arbetet härstammar från parets önskan om att äga ett unikt smycke som skulle känna deras älskare för varandra. Paret donerade celler under en rutinmässig utvinning av visdomständer. Dessa ympades på ett ringformat ställning som uppmuntrar cellerna att dela sig och växa snabbt. Byggnadsställningarna inkuberades i ett cellodlingsmedium under sex veckor för att bilda nytt ben. Detta kombinerades med ädelmetaller för att skapa en ring för varje partner med vävnaden från den andra partnern. Inskriptionen läser "totus tuus, ad extremum", "din, till det yttersta".

Tobie tog examen i Interaction Design från RCA 2003 och arbetar för närvarande som forskare vid designavdelningen vid Goldsmiths College. Biojewellery lanserades 2004 som ett samarbetsprojekt som drivs av Kerridge, hans RCA-forskningskollega Nikki Stott och Ian Thompson, en bioingenjör vid King's College, London, och finansierad av Engineering and Physical Sciences Research Council.

Kelly McCallum
McCallum är intresserad av berättelserna bakom saker och hur de åldras och förfaller, bevaras eller glöms bort. Skatter och minnessaker, från viktoriansk taxidermi till japanska leksaker, anpassas med en juvelerares uppmärksamhet på detaljer och arbetade in i nya scenarier som firar samspelet mellan liv och död. De uppvisade styckena från Kellys samling är en blandning av smycken som kan säljas från £ 300 till £ 600 och några förbättrade fågelskattarier som endast är samlade för utställningen.

Kelly tog examen från Royal College of Art i guldsmässa 2006. Hon tillämpar protokollet av en juvelerares metod och vision för att skapa både bärbara och skulpturella verk som använder viktoriansk taxidermi, insekter, ädelmetaller och andra skatter samt nyfikenheter samlade från runt världen.