Anonim

Jan Habraken och Alissia Melka-Teichroew på Peel Gallery

Här är några bilder från en utställning av verk av holländska designers Jan Habraken och Alissia Melka-Teichroew på Peel Gallery i Houston, USA, som stänger i morgon.

Arbetet visas i husformade enheter. "Användningen av naket trä är en liten blinkning till lådorna där de dyra konstmaterialen normalt transporteras in och normalt sett aldrig ses av allmänheten, " säger Habraken.

Habrakens Silhouette Stickers lanserades av Blik Surface Graphics tidigare i sommar.

Här är lite mer information från designers:

-

Peel Gallery (Houston, USA) Show

Utställningen i Peel Gallery av studio Jan Habraken och byAMT är på många sätt symbolisk. SJH och byAMT är separata företag men de arbetar och bor under samma tak som de också är partner i det dagliga livet. Även om båda växte upp i Nederländerna och utbildade sig vid Design Academy i EIndhoven känner de att de fungerar mycket annorlunda och har distinkta olika stilar. Även om det för den genomsnittliga outsideren kan det känns som ett nederländskt sätt att utforma vägen till slutprodukten skiljer sig enormt.

Där Alissia gillar att arbeta från en konceptuell start och genom att experimentera och prototypa låt en produkt växa i hennes sinne. Jan är mycket mer en snabb designer, snabba idéer materialiseras omedelbart i datorn och genom att sila igenom dessa stora mängder mönster kommer bara de bästa idéerna att se dagsljuset. Detta sätt att arbeta automatiskt leder till olika kunder och design.

Studio Jan Habraken är mycket mer inriktad på massproducerande företag där Alissia lutar sig mot autonom design och små designhus. På grund av detta sätt att arbeta fokuserar Alissia mycket mer på mindre produkter, som är lätta att prototypa och spela med. Studio Jan Habraken fokuserar dock också på arkitektonisk design som inredning och utställningsdesign. Sammantaget har detta sätt att arbeta resulterat i en mängd olika mönster.

Denna mångfald representeras i Peel Gallery genom att skära upp ett hus i separata delar. En studio Jan Habraken-del med unika föremål blandade med prototyper och tillverkade föremål. En byAMT-del som visar prototyper och produkter som gjorts under de senaste åren. Och det sista huset kallas "butiken" eftersom det är här som deras tillverkade produkter visas och säljs; Vägggrafik för Blik, Klockor för Kikkerland, InsideOut Glass för Charles & Marie samt Hand ME-ror, etc. etc. Och deras enda gemensamma företag, TheTreehooked coathook för Van Esch.

Endast en sida av husen är stängd för att ge möjlighet att verkligen titta på skivor av Jan en Alissias liv och arbete och lämna möjligheten att växa i framtiden.

Husen var speciellt designade för Peel Gallery. De har ett eget utrymme i detta vackra konst- och designgalleri i Houston.

Bio Jan Habraken

Den nederländska industridesignern Jan Habraken studerade arkitektur vid Design Academy Einhoven, vars inverkan kan ses i mycket av hans design. Efter flera års samarbete med det framgångsrika designföretaget WATdesign, startade Habraken på egen hand och grundade Studio Jan Habraken, nu baserat i Brooklyn. Denna studio sträcker sig över olika discipliner inklusive möbler, produkt- och utställningsdesign och arkitektur. Framgången för Habrakens mönster tillskrivs hans kombination av det klassiska och det udda och hans förståelse för hans roller som designer, tillverkare och detaljist. Habraken samarbetar med sin fru, designern Alissia Melka-Teichroew (BY: AMT), och andra designers på olika projekt inklusive den nya raden av möbelsilhuetter för blik.