Anonim

Cognac Glass av Rikke Hagen

Den danska designern Rikke Hagen har skapat en uppsättning stamlösa cognacglasögon för hemvarumärket Normann Copenhagen.

"Stammen irriterade mig hela tiden", säger Hagen. "Jag tog konsekvensen och skar av den. Det är så mitt Cognac-glas föddes."

Hagen har också skapat ett antal identiska mindre glas för att dricka likör.

Följande är från Normann Copenhagen:

-

Ren njutning

Cognac-glaset är en vacker kombination av funktion och rent nöje. Det är ett glas som är utformat för att ta hänsyn till bukett, temperatur och volym. Det väcker glädje och ökar upplevelsen av intimitet när man dricker konjak.

Oro för kvaliteten på konjak resulterade i formen på glaset, vilket ökar nöjet med djup färg och rörelse av vätskan.

Rikke Hagen förklarar:
Jag ville skapa ett konjakglas. Den perfekta gåvan till mannen som har allt. Inspirationen kommer från min egen uppfattning om när du dricker konjak; det är när du har tid och i lugna omgivningar.

Jag ville att glaset skulle ge användaren en känsla av en gentlemanstudie och samtidigt känslan av lugn man får när man t ex gnuggar en sten. Stammen irriterade mig. Jag tog konsekvensen och avbröt den. Så föddes mitt Cognac-glas.

Fakta