Anonim

The Changing Room av UNStudio

UNStudio kommer att skapa en installation som heter The Changing Room på Venice Architecture Biennale, som öppnas i september.

Installationen kommer att vara en del av den huvudsakliga biennaleutställningen som är kurerad av Aaron Betsky och kallas "Out there: architecture beyond building".

Biennalen i Venedigs arkitektur pågår från 14 september - 23 november.

Följande information är från UNStudio:

-

UNStudio - The Changing Room, Venice Biennale of Architecture 2008

För årets internationella arkitekturbiennale i Venedig har UNStudio producerat 'The Changing Room' som en del av utställningen 'out there: architecture beyond building' som är kuraterad av Aaron Betsky.

UNStudio-installationen i Arsenale utforskar den transformativa potentialen i materialvärlden. Precis som kläddesigners erbjuder arkitekter alternativa utseende och identiteter, ålder och inkomstskal. Dessa konstruktioner består av ett diverse paket med endogena och exogena värden; saker och idéer som i sig tillhör arkitekturen och dess traditioner, och saker och idéer som inte gör det, men som ändå påverkar arkitekturen djupt.

Hur hanterar du detta? Kan arkitektur fortfarande ha autonomi? Enligt UNStudio är lektionen att "slå på den, stänga av den …" för att hitta autonomi i korta befrielsestunder.

Installationsstrukturen visar en arkitektur som är lika smidig som textil, där golv, väggar och tak flyter in i varandra. På insidan möter besökaren en kalejdoskopisk värld av människor som poserar, bjuder in voyeurism och söker transformation i sina egna konceptualiseringar av omklädningsrummet.

poäng:
UNStudio, The omklädningsrummet - arkitektur

UNStudio:
Ben van Berkel, Caroline Bos med Christian Veddeler och Hans-Peter Nuenning, Steffen Riegas

Lätt design med:
meso digital interiör, Frankfurt