Anonim

En bärbar dator per artist: OLPC välgörenhetsauktion

Design Miami 07: åtta ledande artister har donerat verk baserat på One Laptop Per Child-initiativet för en auktion för att samla in pengar till projektet. Ovan: Det är bra att vara glad av Richard Tuttle.

De åtta verken, av David Altmejd, John Baldessari, Olafur Eliasson, Catherine Opie, Jorge Pardo, Ugo Rondinone, Cindy Sherman och Richard Tuttle, visas på Luminaire-showroom i Miami Design District i helgen. Ovan: Namnlös av Cindy Sherman.

En bärbar dator per barn är ett humanitärt projekt för att skapa en prisvärd dator för att hjälpa barn i utvecklingsländerna. Ovan: Skärmsläckare av Jorge Pardo.

Den resulterande datorn, XO, är designad av Yves Béhar från Fuseproject. The Complete Poems of Ingebord Bachmann av Ugo Rondinone. Nedan: Allt kan förändras av Olafur Eliasson.

Här är lite info från armatur:

-

Armatur, Design Miami och Yves Behar är stolta över att presentera en välgörenhetsauktion till stöd för One Laptop Per Child (OLPC). Hjärnskölden till Nicholas Negroponte, OLPC: s uppdrag är att tillhandahålla ett sätt att lära sig, självuttryck och utforskning till de nästan två miljarder barn i utvecklingsvärlden som har liten eller ingen tillgång till utbildning. Genom att ge barn en helt egen ansluten XO-bärbar dator, (det är innovativ och lekfull design av Yves Behar från fuseproject) ger OLPC dem ett fönster mot omvärlden, tillgång till enorma mängder information, ett sätt att ansluta till varandra och en springbräda in i deras framtid.